Waarom ZEISS opticiens

Al meer dan 160 jaar voert ZEISS onderzoek naar de interactie tussen het oog en het glas en is daardoor een pionier in alle aspecten van de optiek. Nieuwe ontwikkelingen van ZEISS zorgden voor tal van innovaties die tot op de dag van vandaag hun weerslag vonden in onder andere de microscopie, ruimtevaart en fotografie.

De ontwikkeling van i.Scription® is het resultaat van jarenlange ervaring van ZEISS in de optiek. Vooral de toppositie van ZEISS in instrumenten voor oogchirurgie en microscopie heeft geholpen deze nieuwe technologie te ontwikkelen.

Tijdens schemering en ’s nachts kijkt u anders met uw ogen dan overdag. U hebt dan een grote pupilopening om zoveel mogelijk licht binnen te laten. Hierdoor zijn de lichtbundels onderhevig aan meerdere soorten afwijkingen. In het vakjargon spreekt met van de hogere orde aberraties.

Met de traditionele methodes voor oogmeting houdt men geen rekening met deze hogere orde aberraties. Men corrigeert de gemiddelde omstandigheden overdag, wanneer u een kleine pupilopening heeft, en meet enkel op het centrum van de pupil.

De innovatieve i.Scription® technologie past de oogmeting aan:
Met de i.Profiler® kan de opticien het oog opmeten bij verschillende groottes van pupilopeningen, waardoor nu ook de individuele interne oogfouten duidelijk worden. Het zijn net die foutjes die zorgen voor een onscherp zicht in de schemering of ’s nachts. Door alle metingen met elkaar te combineren, brengt de i.Profiler® het meest gedetailleerde beeld van het oog.
Om een brillenglas perfect op maat van het oog te slijpen, is een bijzonder gedetailleerde ‘kaart’ van het oog nodig.

Tot voor kort beperkte de meting van een opticien zich tot de basis brekingsfout van het oog, wat resulteerde in sferische en cilindrische waarden of de zogenaamde klassieke correctiewaarden. Hier al maakt het meetinstrument i.Profiler® het verschil: de afwijkingen worden immers niet meer in kwartwaarden gemeten, maar tot op een honderdste nauwkeurig. Wat vroeger bij benadering bijvoorbeeld -1,75 dpt was, wordt nu precies -1,63 dpt.

De i.Profiler® werkt op basis van wavefront technologie. Een minieme, ongevaarlijke lichtstraal meet in 30 seconden de kleinste afwijkingen van het oog.
Het resultaat van deze extra meting is een oogprofiel van beide ogen. Op het scherm van de i.Profiler® ziet u meteen na de meting hoe goed uw oog presteert zonder bril, met normale bril of met i.Scription® brillenglazen.

Hoe beter en specifieker de glazen worden, hoe zorgvuldiger ze ook in de bril gezet moeten worden. Een onnauwkeurigheid van slechts 1 millimeter kan immers het effect van een perfecte oogmeting en een individueel ontworpen brillenglas al te niet doen. Om ervoor te zorgen dat u een optimaal zicht hebt met uw brillenglazen, maakt de opticien gebruik van de nauwkeurige ZEISS centreertoestellen, voor de plaatsing van de i.Scription® brillenglazen in uw bril. Met deze toestellen bepaalt de opticien uiterst nauwkeurig exact de juiste plaats van de brillenglazen voor uw ogen, zodat u geniet van een optimaal zicht, zowel ’s nachts als overdag.

ZEISS DriveSafe brillenglazen kunnen eveneens uitgerust worden met i.Scription.