ZEISS officelens brillenglazen

Met de gepatenteerde ZEISS officelens brillenglazen heeft u scherp zicht op alle niveau’s van dichtbij (1 meter) tot verder in een kamer. Met de ZEISS officelens brillenglazen vermijdt u nekklachten, vermoeidheid en lichamelijke klachten door de combinatie van een juiste ergonomie.

Download daarom nu de waardebon en maak een afspraak voor een gratis oogmeting bij de deelnemende ZEISS opticien.

Moderne technologie beheerst ons leven en maakt het makkelijker, zowel thuis als op het werk. We brengen een groot deel van onze tijd door met het werken met hightech apparatuur en displays. Ze helpen om ons sneller en productiever te maken. Als we lange tijd geconcentreerd willen blijven bij het gebruik van computers, smartphones, tablet-pc’s of andere apparaten op het werk, hebben we goed zicht van dichtbij en op middellange afstand nodig. Dit gezichtsveld, tussen een halve meter en vier meter, gebruiken we het vaakst in onze dagelijkse routine. Een leesbril en zelfs geavanceerde multifocale brillenglazen zijn niet ideaal voor dit gezichtsveld. Heeft u ooit al overwogen om een bril te dragen die speciaal is aangepast aan het werk dat u doet?

U draagt misschien al een leesbril of multifocale glazen op het werk. De voorbeelden van ZEISS hieronder tonen echter aan dat u een hele onnatuurlijke houding kunt aannemen wanneer u deze soorten brillen draagt.

Van glazen voor het lezen…

Brillenglazen voor het lezen:
De brillenglazen bieden een helder gezichtsveld voor objecten op korte afstand.

Gevolgen voor uw houding:

 • Dragers moeten zich vooroverbuigen om objecten scherp te kunnen zien.
 • Dit leidt tot onnodige belasting van nek en rug.

Tot multifocale brillenglazen…

Multifocale brillenglazen:
Op de middellange afstand is het gezichtsveld beperkt.

Gevolgen voor uw houding:

 • Dragers moeten hun hoofd iets omhoog richten om de brillenglasdelen voor de middellange afstand te gebruiken.
 • Dit leidt tot gespannen van nek- en schouderspieren.

De nieuwe officelens brillenglazen van ZEISS:
Deze op maat gemaakte oplossing biedt dragers uitermate helder zicht op drie afstanden in de werkruimte, afhankelijk van de individuele behoeften van de drager:
1. lezen, 2. werkplek, 3. kamer

Gevolgen voor uw houding:

 • Dragers kunnen hun hoofd en nek in een natuurlijke positie houden.
 • De hele dag optimaal comfort.

De nieuwe ZEISS brillenglazen voor op kantoor voor meer ontspannen zicht

De nieuwe ZEISS brillenglazen voor op kantoor zijn aangepast aan uw specifieke behoeften en maken een ontspannen houding mogelijk. Deze brillenglazen bieden een heel breed gezichtsveld van dichtbij tot middellange afstand (tussen een halve meter en vier meter). Dit laat u toe zo goed mogelijk te zien en te werken in  exact dat zichtbereik dat uw baan vereist. Uw hoofd en nek zullen de hele dag door een natuurlijke en ontspannen houding aannemen.

Er zijn vier verschillende versies ZEISS brillenglazen mogelijk, uw ZEISS opticien kan u hierover goed informeren, maak daarom nu een oogmeting afspraak.

 1. “Near” brillenglazen voor op kantoor: Met dit ontwerp is de maximale afstand die de brildrager scherp en duidelijk moet kunnen zien vastgelegd op twee meter. Dit model is ideaal voor mensen die hoofdzakelijk aan de computer werken of veel lezen.
 2. “Room” brillenglazen voor op kantoor: Met deze brillenglazen is de maximale afstand vastgelegd op vier meter, wat de drager toelaat te zien vanop leesafstand tot het middellange gezichtsveld. Het “Room” model is ontworpen voor mensen die bijvoorbeeld vaak met klanten werken en gelijktijdig voor een beeldscherm werken.
 3. NIEUW – “Book” officelens brillenglazen: “Book” brillenglazen hebben een versterkte focus voor het leesgebied met een maximumafstand van een meter. In vergelijking met een leesbril, die doorgaans ontworpen is voor een vaste en geïndividualiseerde leesafstand, bieden “Book” brillenglazen een groter gezichtsveld voor een meer ontspannen leeservaring.
 4. “Individual” brillenglazen voor op kantoor: Dit model is aangepast aan de specifieke behoeften van de brildrager. De optimale maximale kijkafstand in de kamer is met extreme precisie gedefinieerd voor de brildrager. Bovendien worden de centreergegevens, de nabije werkafstand en de afmetingen van het brilmontuur van de drager gebruikt bij het produceren van deze brillenglazen.

ZEISS brillenglazen voor op kantoor, net als multifocale en unifocale brillenglazen zijn verkrijgbaar bij uw ZEISS opticien in verschillende ontwerpen (officelens Plus, officelens Superb en officelens Individual) en met diverse materialen en kenmerken.

Stap in de lees comfort zone met ZEISS officelens brillenglazen

Met ZEISS officelens brillenglazen creëert u een haarscherpe en ontspannen leescomfortzone van dichtbij tot 4 meter afstand.

 • Type brillenglas: “boek” (1 meter)
  Dit type office lens “verbeterd lezen” biedt helder zicht vanaf leesafstand tot een vaste M.I.D. van 100 cm.
 • Type brillenglas: “dichtbij” (2 meter)
  Dit type office lens biedt helder zicht vanaf leesafstand tot een vaste M.I.D. van 200 cm.
 • Type brillenglas: “kamer” (4 meter)
  Dit type “multifocale office lens voor gebruik binnenshuis” biedt helder zicht vanaf leesafstand tot een vaste M.I.D. van 400 cm.