Dé brillenglazen voor veilig autorijden.

ZEISS DriveSafe brillenglazen zijn geoptimaliseerd voor het beste zicht onderweg. Schat afstanden en rijsituaties sneller in, geniet van beter nachtzicht en vergeet storende reflecties. Deze brillenglazen zorgen voor helder zicht in lastige weersomstandigheden en in het donker. Ook maken ze het schakelen tussen bijvoorbeeld uw spiegels, het dashboard en de weg gemakkelijker. Kies voor veiligheid en comfortabel zicht, waar u ook bent, ervaar het zelf.

Klik hier voor een gratis vrijblijvende ZEISS DriveSafe oogmeting bij een opticien bij u in de buurt

ZEISS DriveSafe – voor autorijden en alledaags gebruik

Om veilig auto te kunnen rijden is het van groot belang om goed te kunnen zien. Onze ogen schakelen continue tussen de weg, het dashboard en de spiegels. Dit vergt veel inspanning. Slecht zicht in moeilijke weersomstandigheden kan het extra lastig maken om ontspannen en goed gefocust te blijven. U kunt de belasting van uw ogen echter verminderen met ZEISS DriveSafe brillenglazen en tegelijk kiezen voor helder, ontspannen zicht. Niet alleen onderweg, maar ook in uw alledaagse bezigheden. ZEISS DriveSafe brillenglazen zijn geschikt voor de gehele dag en geoptimaliseerd voor autorijden. De glazen zijn zowel unifocaal als mutifocaal beschikbaar. Bereik veilig en comfortabel uw bestemming.

Veilig en ontspannen onderweg. Optimaal rijcomfort.

Storm, slecht verlichte wegen, een nat wegdek dat zorgt voor reflecties: het zijn slechts een aantal voorbeelden van de vele zichtuitdagingen waar we als automobilisten onderweg mee te maken hebben. ZEISS DriveSafe brillenglazen zijn met zorg ontworpen om te kunnen voldoen aan de visuele behoeften van automobilisten.

Met ZEISS DriveSafe brillenglazen geniet u van:

 • Het sneller kunnen beoordelen van verkeerssituaties en afstanden
 • Verbeterd nachtzicht
 • Ontspannen autorijden: minder last van vervelende schitteringen en reflecties
 • Optimaal en snel focussen op verschillende kijkafstanden (dashboard, spiegels, weg)

Ga langs bij een deelnemende opticien in uw buurt voor ZEISS DriveSafe brillenglazen en geniet van:

 • 50 EURO korting op unifocale glazen
 • 100 EURO korting op multifocale glazen
Loading

Beter zicht, ook bij weinig licht

Wist u dat uw pupilgrootte zich continu aanpast aan de lichtomstandigheden? Dat betekent dat uw pupil kleiner wordt wanneer er meer licht aanwezig is en groter worden bij minder licht. DriveSafe brillenglazen van ZEISS houden rekening met de grootte van uw pupillen. Het geoptimaliseerde brillenglasdesign maakt het u gemakkelijker om goed te kunnen blijven zien, ook bij weinig licht.

Wat levert u dit op? Optimaal zicht, ook bij weinig licht!

De beste bescherming voor u en uw brillenglazen

Uw bril is een onmisbaar item in uw leven. Daarom is het belangrijk om de glazen van een kwalitatief hoogwaardige beschermlaag (coating) te voorzien.  te beschermen. De ZEISS DriveSafe brillenglazen helpen om uw ogen te beschermen door middel van een brillenglascoating die reflecties vermindert. Daarnaast voorkomt deze beschermlaag dat uw brillenglazen beschadigd raken door krassen of vuil.

Dynamisch zicht met multifocale brillenglazen.

Draagt u multifocale brillenglazen? Ook dan kunt u kiezen voor ZEISS DriveSafe brillenglazen. De kijkgebieden van het multifocale ZEISS DriveSafe brillenglas zijn zo ontworpen dat gemakkelijk kunt schakelen tussen dichtbij, middellange afstand en de verte. Zo hoeft u minder bewegingen te maken met uw hoofd, waardoor u kunt genieten van ultiem rijcomfort en dynamisch zicht. Oftewel: een multifocale oplossing voor alledaags gebruik, in het bijzonder geoptimaliseerd voor het auto rijden.

Klik hier voor een ZEISS DriveSafe oogmeting bij een opticien bij u in de buurt

ZEISS DriveSafe zonnebrillenglazen

ZEISS DriveSafe is ook beschikbaar als zonneglas. Hiermee kiest u voor hoogwaardige bescherming van uw ogen tegen de zon. Standaard zijn deze glazen voorzien van een beschermlaag (coating) die het mogelijk maakt om contrast, ondanks de zonneschijn, goed te blijven waarnemen onderweg. Daarbij wordt verblinding door vervelende schitteringen voorkomen. Indien gewenst zijn ZEISS DriveSafe zonnebrillenglazen ook beschikbaar met een polarisatiefilter. Stap ontspannen in de auto en geniet van uw reis!

5 Tips voor beter zien bij het autorijden

 1. Veel onveilige verkeerssituaties worden veroorzaakt door slecht zicht. Het is daarom aan te bevelen om uw opticien of oogarts met enige regelmaat te bezoeken en uw ogen professioneel te laten testen.
 2. Bespreek tijdens het bezoek aan uw opticien of oogarts uw persoonlijke behoeften wat betreft beter zien. Hij of zij kan u helpen om een passende oplossing te vinden, die optimaal is afgestemd op uw behoeften. Rijdt u bijvoorbeeld vaak? Of heeft u weleens last van slecht zicht onderweg of bij weinig licht? Laat het weten.
 1. Kies voor veiligheid en optimale bescherming van uw ogen bij het kopen van een zonnebril. Een speciaal polarisatiefilter kan voorkomen dat u onderweg verblind raakt door vervelende reflecties en schitteringen.
 1. Laat uw bril nooit zomaar in de auto liggen, daar is het glas in uw bril niet op voorbereid. Brillenglazen en dan vooral de coatings, zijn namelijk niet bestand tegen zeer hoge of lage temperaturen. In uw auto kan de temperatuur snel tot extreme waarden stijgen of dalen, wat uw bril kan beschadigen.
 1. Let er tijdens het kiezen voor een brillenglas voor het rijden op, dat de brillenglazen niet te smal zijn. Met een groter montuur en smalle brilveren hebben uw ogen een groter bereik en wordt uw blikveld minder beperkt. En rijdt u regelmatig met open dak? Vergeet dan uw sportbril niet, ook als zonnebril: deze beschermen uw ogen tegen de wind.

Klik hier voor een ZEISS DriveSafe oogmeting bij een opticien bij u in de buurt