• U ontvangt een bevestiging per e-mail

  • Wij nemen contact op om een afspraak in te plannen

  • Tijdens de afspraak voorzien wij u van het juiste advies

5 Tips voor beter zien bij het autorijden

  1. Veel onveilige verkeerssituaties worden veroorzaakt door slecht zicht. Het is daarom aan te bevelen om uw opticien of oogarts met enige regelmaat te bezoeken om uw ogen professioneel te laten testen.
  2. Bespreek tijdens uw bezoek aan uw opticien of oogarts uw persoonijke behoeften wat betreft beter zien. Hij of zij kan u helpen om een passende oplossing te vinden, die optimaal is afgestemd op uw behoeften. Rijdt u bijvoorbeeld vaak? Of heeft u weleens last van slecht zicht onderweg of bij weinig licht? Laat het weten.
  1. Kies voor veiligheid en optimale bescherming van uw ogen bij het kopen van een zonnebril. Een special polarisatiefilter kan voorkomen dat u onderweg verblind raakt door vervelende reflecties en schitteringen.
  1. Laat uw bril nooit zomaar in de auto liggen. Want daar is het glas in uw bril niet op voorbereid. Brillenglazen en dan vooral de coatings, zijn namelijk niet bestand tegen zeer hoge of lage temperaturen. In uw auto kan de temperatuur snel tot extreme waarden stijgen of dalen, wat uw bril kan beschadigen.
  1. Let er tijdens het kiezen voor een brillenglas voor het rijden op dat de brillenglazen niet te smalen zijn. Met een breder glas hebben uw ogen een groter bereik tijdens het kijken. Let er ook op dat uw gezichtsveld niet wordt belemmerd door een montuur dat bijvoorbeeld te breed is. En rijdt u regelmatig met open dak? Vergeet dan uw sportbril niet, ook te gebruiken als zonnebril: deze beschermen uw ogen tegen de wind.